Dell lançon një laptop XPS për zhvilluesit...

Dell lançon një laptop XPS për zhvilluesit...

Gjithashtu përmban softuerë specifikë dhe drivera ndryshe nga ato që sigurojnë sistemi operativ për kompjuterët dhe laptopët e tjerë.

Dell XPS 13 Plus Developer Edition është laptopi i parë i certifikuar për Ubuntu 22.04 LTS.

Përdoruesit mund të blejnë një të tillë duke filluar nga muaji Gusht ndërsa përdoruesit e modeleve XPS 13 Plus me Windows 11 mund të shkarkojnë dhe Instalojnë Ubuntu 22.04 dhe të kenë të njëjtën eksperiencë.

Certifikimi nga Ubuntu do të thotë se të gjithë komponentët e laptopit funksionojnë siç duhet dhe dizajnimi LTS do të thotë se ka për tu mbështetur për 10 vitet e ardhshme.

Gjithashtu përmban softuerë specifikë dhe drivera ndryshe nga ato që sigurojnë sistemi operativ për kompjuterët dhe laptopët e tjerë.

Ubuntu 22.04 sjell një version të ri të Gnome 42 me performancë të rritur dhe funksione të reja të menaxhimit të energjisë.

Dell ka ofruar laptopët XPS 13 me Linux prej vitesh duke filluar nga modeli Project Sputnik.