Antivirusët shumë popullor kanë një problem kritik sigurie...

Antivirusët shumë popullor kanë një problem kritik sigurie...

Pas zbulimit të tyre më 20 Dhjetor 2021, Avast adresoi problemet më 8 Shkurt 2022 në versionin 22.1.
Dy probleme sigurie të nivelit të lartë të cilat kanë qëndruar të fshehura për vite të tëra, janë zbuluar në një driver që është pjesë e antiviruseve Avast dhe AVG.
Me emrat e koduar CVE-2022-26522 dhe CVE-2022-26523, problemet e sigurisë qëndrojnë në driverat kundër rootkit-ëve të AVG dhe Avast të cilët janë lançuar me versionin 12.1 të Avast në Qershor të 2016-ës.

Pas zbulimit të tyre më 20 Dhjetor 2021, Avast adresoi problemet më 8 Shkurt 2022 në versionin 22.1.

Edhe pse nuk ka prova se këto probleme sigurie mund të jenë shfryëtzar në sulme, identifikimi i tyre vjen pak ditë pasi Trend Micro zbuloi një sulm me ransomware që ishte i mundur falë një problemi sigurie në të njëjtin driver.